„Odvolání bylo podle nás unáhlené a v rozporu se zákonem.  Podle zákona totiž musí být uveden důvod odvolání, takže zakládací listina obecně prospěšné společnosti PAP je od začátku špatně napsaná. Informoval jsem o tom primátorku Štěpánku Fraňkovou, ta ale odmítla odvolání zrušit,“ uvedl předseda zastupitelského klubu ODS Petr Klimpl.

Právní analýza

ODS ze své pozice nemůže proti odvolání takřka nic dělat. Odvolaní členové si ale nechávají zpracovávat právní analýzu.
„Pokud by se ukázalo, že jejich odvolání bylo neoprávněné, tak by mohla být zpochybněna všechna rozhodnutí, která přijme nová správní rada,“ podotkl Petr Klimpl.
„Právníci nám řekli, že máme právo odvolat člena správní a dozorčí rady. Nechat si zpracovat právní analýzu mi připadá jako  poněkud hysterická reakce,“ pravil náměstek pardubické primátorky Martin Bílek (Sdružení pro Pardubice).

Složitá forma

Představitelé opoziční strany nejsou úplně spokojeni ani s tím, že byla pro provozování aquaparku založena zbrusu nová společnost.
„Chybou bylo, že bazén nezůstal ve správě Městského rozvojového fondu. Zvolená forma obecně prospěšné společnosti vychází sice daňově nejoptimálněji, ale je pro řízení daného projektu málo operativní. Po organizační stránce jsme si zkrátka zvolili to nejsložitější,“ konstatoval předseda oblastní rady ODS Jiří Lejhanec.

Další informace o sporu mezi ODS a náměstky naleznete ZDE.

LUKÁŠ DUBSKÝ