Komise, která měla z šestice kandidátů vybrat nového ředitele Městské policie Pardubice, včera doporučila z přihlášených kandidátů zákulisního favorita číslo jedna Rostislava Hübla, bývalého šéfa pardubického prvního policejního obvodu.

Mezi uchazeči o tento post byli i Petr Míča, operační důstojník pardubické městské policie, bývalý voják a strážník Městské policie Pardubice Petr Smola, Miroslav Šíma, také pardubický strážník a bývalý sesazený ředitel Městské policie Kolín. A dále dvojice Balachoncev a Nechvíle. Mezi původními osmnácti kandidáty figurovalo mimo jiné i jméno bývalého dukelského starosty Jaroslava Kňavy. Definitivní ortel by ale měla vyřknout městská rada na svém nejbližším zasedání. Pokud bude navržený kandidát schválen, nastoupí do služby pravděpodobně v květnu a vystřídá dosavadního ředitele Petra Kvaše.

Sanitka na opilce už je ve službě
Zádrhel, který záchranářům a strážníkům na pár dní zkomplikoval převoz znečištěných nebo podnapilých osob na záchytnou stanici, je vyřešen. Rada Pardubického kraje včera oficiálně posvětila zapůjčení vyřazeného sanitního vozu pardubické městské policii.
„Vozidlo jsme dostali prozatím do užívání jako zapůjčené od záchranné služby s tím, že po vyřazení bude převedeno do majetku městské policie. Díky vstřícnosti záchranné služby již vozidlo jezdí," uvedl ředitel Městské policie Pardubice Petr Kvaš.