„Někdo třeba chtěl být zvýhodněn při koupi pozemku nebo chtěl, aby odstoupil. Byl to čestný člověk, mohlo jej to dostat do úzkých a neunesl to. Říkal mi, že toho už má plné zuby,“ uvedl Domšův kamarád a bývalý starosta František Prouza.

„Mám pocit, že za vším je plánovaná likvidace, která se bude jen těžko dokazovat,“ přisvědčil jiný zdroj blízký vedení deštenské radnice. Podle dalších někdo proti Domšovi jen obrátil nevinný žert, který měl starosta pronést někde u piva.

Pravda je, že nové zastupitelstvo vzešlé z loňských voleb bylo rozhádané. Na jedné straně zkušení a ostřílení starousedlíci, na druhé se do něj dostalo hodně nových mladých tváří a podnikatelů. „Každý si pak v zastupitelstvu tu práci začal představovat jinak,“ míní bývalý místostarosta Oldřich Bittner.
Dusnou atmosféru na radnici potvrdila i Domšova bývalá manželka a současná senátorka Václava Domšová. Sama však spojitost s případem odmítá. „Svědomí mám čisté.“

Věčně optimistický a podle místních pohodový a správný chlap se podle jeho známých začal mračit až v posledních dvou týdnech. Ale problémy neventiloval a skutečný důvod sebevraždy věděl jen on sám. Za sebou Domša nechal jen roztřesenou rukou napsaný dopis na rozloučenou, o kterém jeho kamarádi nechtějí mluvit.

Domša byl již druhý starosta z Rychnovska, který se za poslední půl rok oběsil. U Františka Kodytka z Tutlek byl přitom scénář prakticky stejný. I jemu bylo okolo padesáti a on rovněž za sebou nechal vzkvétající obec, dvě děti a dům. Jeho případ už policie odložila. Cizí zavinění vyšetřovatelé předběžně vyloučili i u Domši.