Měsíc je 1. června ve 3 hodiny a 3 minuty v úplňku, 28.5. prochází odzemím. V tomto týdnu se promítá do souhvězdí Panny, Vah, Štíra, Hadonoše a Střelce. V noci z 31. května na 1. června prochází na obloze poblíž nejjasnější hvězdy v souhvězdí Štíra, stálice Antares. Nedaleko září také výrazný Jupiter.

Planety viditelné okem: Merkur je 2. června v největší východní elongaci, tedy v největší úhlové vzdálenosti od Slunce – nastávají příznivé podmínky k jeho pozorování. Planetu spatříme večer nad severozápadním obzorem, v tomto týdnu přechází ze souhvězdí Býka do Blíženců a zapadá až hodinu před půlnocí. Ve stejné části oblohy, na hranici Blíženců a Raka, září nejjasnější planeta Venuše. 30. května večer projde 4 stupně jižně od hvězdy Pollux v Blížencích. Saturn prochází souhvězdím Lva, nejlépe je viditelný v první polovině noci. Planeta Jupiter v Hadonoši vychází již po deváté hodině večer, načervenalý Mars je pozorovatelný na ranní obloze nízko nad východním obzorem.

Zajímavé úkazy a objekty: 30. května je v opozici se Sluncem planetka Vesta, spatříme ji už malým dalekohledem v souhvězdí Hadonoše. Nejvýše nad obzorem je kolem půlnoci. Jasnost 5,5 mag.

V tomto týdnu jsou velmi dobře viditelné ranní přelety Mezinárodní kosmické stanice ISS.