Někde bylo plněji, jinde prázdno. „Zatím jsem viděl venku sedět tak šest lidí, ale je teprve dvanáct, tak uvidíme. Ostatní si přišli klasicky pro oběd do boxů a největší část objednávek dnes byly stejně obědy na rozvoz, co si lidé objednávají do deseti hodin,“ vysvětluje číšník z Restaurace Pod Vinicí u fotbalového hřiště v Pardubicích. V centru města bylo o poznání živěji.

Téměř plno měli na zahrádce ve dvoře v restauraci Nejen Dvorek. „Jsme moc rádi, že můžeme mít zahrádku otevřenou. Sice bychom měli raději otevřenou celou restauraci. Takhle nám to trochu zkomplikovalo umístění výdejového okénka. Museli jsme ho přesunout z původního místa, protože tam už máme venkovní stoly. Kvůli dodržení rozestupů od stolů a hostů, ti lidé, kteří si jdou jen vyzvednou objednávku chodí jinudy než byli zvyklí. Sice tu máme jasnou šipku, ale přesto byli někteří dopoledne překvapení,“ popsal provozní manažer restaurace Nejen Dvorek Jan Oberreiter.

K obsluze hostů na zahrádce a výdeji objednávek si posilu personálu hledat nemuseli. „ Zvládáme to, teď během poledne je to s objednávkami na místě a dopředu online přibližně padesát na padesát. To dělá to chladnější počasí, které bude asi celý týden, k sezení venku to bohužel moc neláká,“ dodal Oberreiter.