Na trati 016 v úseku Holice – Borohrádek posílil Pardubický kraj železniční dopravu pro cestující do zaměstnání a škol. Zásadní změna se odehraje na trati 031 Pardubice – Hradec Králové – Jaroměř. Od nového jízdního řádu bude plně v provozu modernizovaný dvoukolejný úsek mezi Stéblovou a Opatovicemi nad Labem.

Opatovice budou nově bezbariérové

Pro cestující to znamená zrychlený přesun, protože odpadne nutnost čekání na protijedoucí vlaky ve Stéblové a současně se zvýší traťová rychlost.
V Opatovicích nad Labem vznikla také nová zastávka s nástupišti umožňujícími bezbariérový nástup do vlaků.

Změny se týkají i jízdních řádů autobusů. Obyvatelé Dašicka by si měli pohlídat víkendové spoje, některé totiž byly z důvodu minimálního využití zrušeny. Naproti tomu jeden byl i přidán, pojede ve 20:00 z Dašic do Pardubic. Pozitivní změny snad čekají na cestující mezi Pardubicemi a Chrudimí. Jízdní doby u vybraných spojů na lince 620700 by se měly díky otevření obchvatu Chrudimi zkrátit.

Z Pardubic přímo do Ležáků

Od června do září bude opět zřízena linka mezi Pardubicemi a památníkem Ležáky. Její provoz se letos osvědčil.

Změny v jízdním řádu se týkají i pardubické městské hromadné dopravy. Na lince 12 dojde k úpravám odjezdů v řádu minut. Stejně tak se různé drobné změny dotknou také linek 14, 17, 23, 28 a 33. Detailní výčet úprav jízdního řádu cestující naleznou na internetových stránkách Dopravního podniku města Pardubic.