„Nikdo ze zastupitelů to příliš nekomentoval. Počkáme na vyrozumění, na které máme nárok a budeme hlídat, jak se celá kauza bude vyvíjet dál," prohlásil jeden z členů petičního výboru Tomáš Kopecký.

Konkrétní podoba

„S dalšími členy petičního výboru jsme se dohodli, že budeme v brzké době kontaktovat architekta nebo projektanta, který by dokázal našemu záměru dát nějakou konkrétní obrazovou podobu. Pokud to bude reálné, tak bychom ji na dalším jednání holického zastupitelstva chtěli představit," řekl Tomáš Kopecký.

„Žádáme, aby zde město Holice vybudovalo odpočinkovou zónu s parkovou úpravou," přiblížil signatář petice.

„Místo by mělo být vybaveno větším množstvím laviček se stoly, herními prvky pro děti, fitness zařízeními pro dospělé i seniory, stojany na kola, odpadkovými koši, místem pro pořádání menších kulturních akcí a elektrickou přípojkou," nastínil další ze signatářů petice Martin Holan.

Starosta je proti

Vznik dětského hřiště v tomto místě však nepovažuje starosta Holic Ladislav Effenberk za nejlepší nápad. „Toto místo není vhodné pro dětské hřiště. Jedná se o frekventovanou část města naproti autobusovému nádraží. Navíc se chystáme stávající hřiště doplnit o další prvky," podotkl starosta Holic.