Podle náměstka primátora Pardubic Jana Řehounka (ANO) práce potrvají čtyři měsíce.

Silnice vede k jednomu z největších sídlišť ve městě a znovu otevřít by se měla zhruba po roce a půl. Pod vozovkou je totiž méně stabilní podloží, s čímž projekt nepočítal. Město muselo nechat zhotovit nový.

Trpěliví obyvatelé

„Komplikacemi v průběhu stavby nejvíce trpí obyvatelé uzavřené ulice. Je třeba jim poděkovat za trpělivost, ale situace se nedala řešit jinak," řekl náměstek.

Revitalizace za téměř 16 milionů korun se týká prostoru od křižovatky s ulicí Čs. armády po ulici Jana Palacha. Stavební firma dokončí opravy silnice a chodníků, vybuduje nové parkovací pásy a zastávky autobusů. Radnice nechá vyměnit lampy a dodá nové lavičky. Před kulturním domem také vznikne malé náměstí.

Město opravuje ulici s pomocí Integrovaného plánu rozvoje města, v němž se zaměřilo na nejstarší sídliště Dukla a Višňovka. Od roku 2010 radnice získala z evropských fondů přes 220 milionů korun. Dotace na zateplení, nové výtahy a opravy statiky objektů čerpali i majitelé přibližně 70 bytových domů.

Modernizace hřiště

„Modernizací prošlo i dětské dopravní hřiště. V současné době je revitalizován lesopark na Dukle, který by se měl s podporou unie změnit v místo pro relaxaci i sport," dodal Jan Řehounek.