Rekonstrukce památkově chráněné Machoňovy pasáže v centru Pardubic prý skončí v listopadu.

„Nezdrží ji ani spor s podnikatelem Milošem Holečkem, který zamezil stavební firmě přístup na staveniště přes svůj pozemek," sdělil za investora oprav Městský rozvojový fond Pardubice Aleš Kopecký.
„Předpokládám, že začátkem prosince by měla být stavba zkolaudovaná a pasáž začne normálně fungovat," uvedl Aleš Kopecký.

Pasáž vznikla podle návrhu architekta Ladislava Machoně ve 20. letech minulého století. Rekonstrukce je rozdělena na dvě etapy. Měla stát přibližně 150 milionů korun bez daně z přidané hodnoty.
Podle Aleše Kopeckého cena nakonec zřejmě vzroste o zákonem povolené navýšení do 20 procent. V přízemí pasáže budou obchody, nahoře kanceláře.

Plochy k pronájmu

Nové křídlo nabídne byty a do suterénu pasáže se vrátí restaurace, která tam kdysi byla a později ji nahradil sklad civilní obrany. Společnost už jedná se zájemci o pronájem obchodních ploch.
„Někteří se na nás obrátili přímo, nyní začínáme spolupracovat s realitní kanceláří a budeme společně hledat další nájemce komerčních prostor i bytů," řekl Aleš Kopecký.