O Valentýnské odběry je každoročně velký zájem. Uvedla to primářka transfuzního oddělení Helena Geierová. „Rádi přivítáme zájemce bez rozdílu věku. Ale pochopitelně největší perspektiva do budoucna je u mladé generace," sdělila primářka Helena Geierová.

Dárcem krve se může stát každý zdravý člověk ve věku od 18 do 60 let. Potřebná tělesná hmotnost je nad 50 kilogramů. I k prvnímu odběru stačí přinést pouze průkaz totožnosti, všechna potřebná vyšetření budou provedena zdarma na místě.

Účastníci Valentýnských odběrů si odnesou z nemocnice nejen dobrý pocit. Pro každého bude připraveno sladké občerstvení a dvě vstupenky na ligové utkání basketbalistů BK JIP Pardubice.

Pro prvodárce už tradičně připravily děti ze Základní školy a Praktické školy Svítání ručně vyráběné dárky a za odvahu a dobrý čin dostanou rovněž tričko od pardubických basketbalistů.

Všichni, kteří během dvoudenní akce darují krev vůbec poprvé v životě, budou zařazeni do slosování a jeden z nich se může těšit na romantickou večeři pro dva v jednom vyhlášeném pardubickém restaurantu.