Ne nadarmo má  toto město, kde žije 63 tisíc stálých obyvatel, pověst centra s bujarým nočním životem. Zdejší karneval je dokonce považován za nejvýznamnější svého druhu v Evropě!

Přicházíme k pobřežní promenádě, kde je umístěna velkoplošná projekce. Společně s námi sledují zápas davy lidí. Atmosféra je skutečně bouřlivá. Projevuje se, že v Itálii je fotbal nikoliv „jen" národním sportem číslo jedna, ale přímo náboženstvím.
Všichni samozřejmě ani na chviličku nepochybují o tom, že po ostře sledovaném finále fotbalového Eura, v němž Itálie právě bojuje se Španělskem, budou mít další pádný důvod k mohutným oslavám.

Jenže průběh finálového zápasu tomu moc nenasvědčuje. Snad každý Ital na promenádě ví nejlépe, jak by měla jeho „squadra azzura" hrát, ale už od začátku má utkání trochu jiný scénář, jede se spíše podle španělských not.
A pak to přijde! První a druhý gólový úder od španělských toreadorů rozesmutní diváky mnohem víc než neustálé technické problémy s velkoplošnou projekcí.

A co chudák „pan Šereda" neboli italský gólman Gianluigi Buffon, manžel známé české topmodelky Aleny Šeredové, kolik ten schytal v neděli večer od Italů nadávek…

Třetí a čtvrtá branka v jeho síti pak znamenají definitivní konec nadějí na výhru Italů. Někteří fanoušci pláčou, jiní vztekle odcházejí.
Bary ve Viareggiu ale ani po finále Eura prázdné nezůstaly. Jen místo na vítězství se pilo na žal…