S „Certifikátem o výběru prostředků na hluchoněmé a postižené děti kvůli stavbě mezinárodního centra“ se po Pardubicích setkáte čím dál častěji. Jenže jde o podvodnou a notně známou sbírku. Strážníci v Pardubicích před nedávnem dva mladíky z Rumunska, kteří se takto pokoušeli lákat z lidí peníze, dopadli a udělili jim každému desetitisícové ponaučení. O tomto případu jsme vás informovali. Více je však příhod, kdy jsou podvodníci poznáni, ale nepotrestáni. Za poslední týden je případů hodně.

„Zdaleka v naší evidenci nejsou zaznamenány všechny případy, ale třeba 9. října na podezřelou sbírku upozornila žena před obchodním domem Globus. Trojici žena upozornila, že volá policii. Naše hlídky místo prověřily včetně okolních obchodních center, ale podezřelé už nenašli,“ uvedla mluvčí strážníků Lenka Uskobová.

Cvičení Agens 2017 v Pardubicích. Město zkouší evakuaci velkého počtu osob v případě teroristického útoku otravnou látkou. V první evakuační zóně to znamená do bezpečí dostat děti z MŠ Pastelka.
Příprava na teror: Pardubice testují krizové plány

Totéž se opakovalo i o dva dny později před Kauflandem na Višňovce. Ani zde strážníci nikoho nedohledali ale podle popisu ta samá údajně neslyšící žena o hodinu později zkoušela ty samé triky u Globusu. A podobné scénáře se v Pardubicích opakuji i obden.

Městská policie radí zdvořile odmítnou a na podezřelou sbírku upozornit linku 156.