Novým hlavním architektem Pardubic se stane Jiří Raška. Zvítězil ve výběrovém řízení a obsadí tak místo, které se v červnu uvolnilo po Petře Nacu.

„Vhodného uchazeče jsme vybírali relativně dlouho. Informace o konkurzu byla zveřejněna také na odborných webech. Novinkou bylo, že součástí výběrového řízení byly i psychotesty. Do budoucna bych chtěl, aby podobné testy musel skládat každý, kdo se bude ucházet o nějakou vedoucí pozici na pardubickém magistrátu," sdělil Deníku tajemník Magistrátu města Pardubic Michal Zitko.

Osm přihlášek

Do konkurzu na místo hlavního architekta krajského města se přihlásilo osm zájemců, k psychotestům se jich nakonec dostavilo pět.
Nový šéf odboru by měl do své funkce nastoupit 1. října.

„Jiří Raška je profesně velmi zkušený člověk. Dříve působil na podobném místě v Novém Jičíně. Pozice hlavního architekta v Pardubicích ho natolik zaujala, že se sem hodlá přestěhovat," podotkl Michal Zitko.

Architekt Jiří Raška zatím nechtěl své nové pracovní místo příliš komentovat.
„Myslím, že je to zatím předčasné, hlavním architektem budu až za dva měsíce. Později ale svou koncepci rád představím," nechal se slyšet nový hlavní architekt.