Krajské město počká půl roku se splacením 2,5 milionu korun, které půjčily Tělovýchovné jednotě (TJ) Sokol na přípravné práce oprav sokolovny. Částka by měla být zaplacena do konce roku. Rozhodli o tom na svém úterním zasedání zastupitelé.

Vypíší nové výběrové řízení

Sokol má s projektem problémy a vypisuje nové výběrové řízení na stavební firmu.
S opravami 90 let staré budovy začala stavební firma Imos Brno loni v listopadu. Letos v dubnu práce přerušila.


Obě strany se nedomluvily na postupu víceprací a navýšení rozpočtu. Podle TJ Sokol bylo zastavení prací v rozporu s uzavřenou smlouvou. Nakonec tento týden sokolové odstoupili od smlouvy.
„V červenci by mělo být vyhlášeno nové výběrové řízení. Nyní se dělají posudky, aby se přesně vědělo, kam až je rekonstrukce dovedena. Je šance, že do konce roku by mohla být rekonstrukce hotova, pokud se firmy neodvolají," uvedla pardubická primátorka Štěpánka Fraňková (Sdružení pro Pardubice).

Pardubice půjčily TJ Sokol 12,5 milionu korun. Opoziční zastupitel Petr Klimpl (ODS) se domnívá, že město dluh nakonec sokolům odpustí.

Opravy sokolovny se prodraží

Firma Imos Brno zvítězila díky tomu, že nabídla nejkratší termín dokončení stavby. Rekonstrukce měla být hotova do konce června letošního roku. Sokolové byli nuceni požádat poskytovatele dotací o prodloužení termínu o jeden rok. Rozhodnutí by mělo padnout na sklonku týdne.

Opravy měly původně stát 88 milionů korun, prodraží je ale vícepráce nejméně v jednotkách milionů korun. Střecha budovy nebo podlahy jsou v havarijním stavu.