Ve městě perníku a okolí jsou i díky dotační podpoře Pardubic letní dětské tábory v plném proudu.

„Z Programu podpory volného času letos město vyplatilo na dotacích pro 51 příměstských a 55 pobytových táborů téměř 700 tisíc korun. Přispělo tak na táborovou účast více než 2,5 tisíce pardubických dětí," uvedla Pavla Kosíková z tiskového úseku magistrátu.

Díky injekci jsou tábory dostupnější

„Podmínkou dotace je věk dítěte a trvalý pobyt na území města. Sazba u příměstských táborů je letos stanovena na 25 korun na dítě a den, za pobytové tábory jsme určili částku o čtyři koruny vyšší. Prostřednictvím tohoto příspěvku chceme odlehčit rodičům, kteří v rámci dovolené obtížně pokryjí celé léto a často nemají děti kam dát. Díky finanční podpoře je pro ně tábor cenově dostupnější a lze na něm zajistit pestřejší program," sdělil důvody podpory táborů náměstek pardubického primátora zodpovědný za sociální politiku, školství, kulturu a sport Jakub Rychtecký.

Ten již dokonce navštívil některé příměstské tábory, aby se osobně přesvědčil o jejich fungování.

Příměstských táborů, na které putovalo z vynaložené sumy 129 tisíc korun, se letos zúčastní skoro tisícovka dětí.

„Obliba příměstských táborů, kde jsou děti zpravidla od rána do pozdního odpoledne, stále stoupá. Například na příměstské tábory, které organizují městem zřizované Domy dětí a mládeže ALFA a BETA, se na letošní prázdniny zapsalo skoro 370 dětí a musím přiznat, že připravené aktivity na nich byly tak zajímavé, že jsem si je při návštěvě v polabinské Alfě rád i sám vyzkoušel," dodal náměstek Jakub Rychtecký s tím, že se chystá rovněž na kontrolu některého z pobytových prázdninových táborů, který pardubická radnice finančně podpořila.

O poskytnutí dotací na letní tábory se letos na pardubické radnici ucházelo 49 organizací. Dotační podmínky splnilo a tím příspěvek na příměstské nebo pobytové tábory obdrželo 47 z nich.