Pardubice pokračují v záchraně hokejového Dynama. Na včerejším jednání se zastupitelé shodli, že hokejovému klubu pošlou devět milionů korun. Mimo to také odsouhlasili snížení základního kapitálu společnosti o necelých 44 milionů korun, tyto peníze pak pomůžou klubu zalepit finanční ztrátu z minulých let.

„Jsou to finanční záležitosti, aby klub mohl nadále, než bude mít nového majitele, fungovat a řeší se tím kumulovaná ztráta,“ přiblížil mluvčí pardubického magistrátu Radim Jelínek.

Nový majitel čeká

Město tak pracuje na oddlužení hokejového klubu, než Dynamo převezme nový majitel. Tím se má stát miliardář Petr Dědek. Na konci dubna zastupitelstvo rozhodlo, že bude jednat pouze s ním a ukončilo jednání s druhým zájemcem, pardubickým podnikatelem a majitelem FK Pardubice Vladimírem Pitterem.

Nyní se vedení města snaží dohodnout s Dědkem na podmínkách, za jakých se stane majoritním vlastníkem. Jak velký podíl v klubu získá, zatím není známo. „Je to obsahem jednání. Na tom středečním byla vyřešena řada otázek,“ dodal Jelínek. Dědka jako nového majitele musí zastupitelstvo ještě odklepnout 4. června.

Testování na koronavirus. Ilustrační foto
Přibyla jedna nákaza a devět vyléčených