Kdo se stane prvním přímo zvoleným českým prezidentem? Vše napovídá, že to bude velmi napínavý duel. Ani bookmakeři největších českých sázkových kanceláří si nejsou šancemi kandidátů příliš jistí.

Zatímco minulý pátek považovali za favorita druhého kola Karla Schwarzenberga, postupně se přiklonili na stranu Miloše Zemana. S blížícím se začátkem voleb se kurzy začaly opět vyrovnávat.

15 tisíc na Zemana

Šanci tipnout nového prezidenta si pochopitelně nenechávají ujít ani sázkaři. Nejinak je tomu v pardubických sázkových kancelářích, a tak se kromě na Bayern, Chelsea či třeba Jágrův Dallas dá vsadit i na příští hlavu státu.

„Lidé na prezidenty sází v těchto dnech poměrně hodně. Obecně v jejich tipech převažuje vítězství Miloše Zemana," potvrdila našemu Deníku Miroslava Kratochvílová ze sázkové kanceláře Fortuna na třídě Míru.

Podle našich informací si v této sázkové kanceláři  někdo vsadil právě na tohoto kandidáta patnáct tisíc korun!  „Bereme v podstatě jakoukoliv částku. Výše vsazených peněz není omezena," dodala pro Deník Miroslava Kratochvílová.

Tip na prezidenta může být na tiketu samostatný, ovšem lidé jej prý spíš přiřazují k hromadné sázce se sportovními tipy. Tip na nového představitele státu se tak může na jednom tiketu objevit třeba s tipem na dnešní vítězství hokejistů Pardubic v Budějovicích či na sobotní prohru fotbalistů Hradce se Slávií…
„To je nejčastější kombinace, že lidé ke svým sportovním tipům přihodí i tip na vítěze ve volbách," potvrdila Zuzana Otrubová ze sázkové kanceláře Chance v pardubickém Grandu.

Teď je zájem vyšší

„Na prezidenty se u nás sází, ale ne moc. Čas od času si někdo vsadí. Musím ale říct, že je u nás o sázky na druhé kolo prezidentských voleb větší zájem, než byl před týdnem o kolo první," uvedla Zuzana Otrubová, která však prý nemůže prozradit, koho lidé favorizují. O žádné velké částky se podle ní ale nejedná.