Dlouholetá tradice cévní chirurgie

„Jsme samozřejmě velmi rádi, že cévní chirurgie splnila podmínky Akreditační komise. Je to další plus v naší snaze poskytovat pacientům kvalitní specializovanou péči," uvedl ředitel a předseda představenstva Pardubické krajské nemocnice Tomáš Gottvald.

Cévní chirurgie Pardubické krajské nemocnice má dlouholetou tradici a je spádovým zařízením pro Pardubický kraj. Zabývá se specializovanou diagnostikou, léčbou a sledováním nemocných s chronickým i akutním onemocněním tepenného nebo žilního systému celého těla s výjimkou postižení tepen srdce a vzestupné aorty.

Stále se zvyšující počet pacientů a rozsah péče si vynutil vznik samostatného oddělení, které je součástí Chirurgické kliniky a Komplexního kardiovaskulárního centra ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Hradec Králové.

Chtějí dál zlepšovat kvalitu

„I přes krátkou historii tohoto oddělení se toto pracoviště díky intenzívní práci celého týmu pod vedením primáře Tomáše Daňka dostalo mezi špičku v celorepublikovém kontextu," sdělil vedoucí lékař oddělení cévní chirurgie Miloslav Pirkl.

„Samozřejmě chceme v tomto směru pokračovat a nadále ještě zlepšovat kvalitu poskytování odborné péče o pacienty s cévními chorobami. Navíc nyní se na našem oddělení cévní chirurgie mohou vzdělávat i další specialisté v tomto oboru a může zde být poskytována i průprava z cévní chirurgie pro lékaře ostatních odborností při přípravě na atestaci," dodal Miloslav Pirkl.

„Z našeho pracoviště mohou vycházet plně erudovaní cévní chirurgové, jelikož splňujeme podmínky přípravy lékaře-specialisty," sdělil Deníku vedoucí lékař cévní chirurgie.