Již tuto sobotu, tedy 16. června, zahájí svůj provoz populární koupaliště Cihelna.

Ve všední dny zatím jen odpoledne

„Otevřeno bude v červnu v závislosti na počasí ve všední dny od 13 do 19 a v sobotu a neděli od 9 do 19 hodin," potvrdili Pardubickému deníku provozovatelé Cihelny manželé Ministrovi. Od července pak koupaliště „najede" na tradiční prázdninovou provozní dobu.

Pro návštěvníky si provozovatelé na léto připravili několik novinek. „Lidé budou moci využít v areálu koupaliště například thajské masáže. Věříme také, že zájem bude rovněž o nově umístěné trampolínky, na kterých si budou moci zaskákat děti i dospělí. Velkou novinkou pak je zejména hlídací koutek pro malé děti. Profesionální agentura pohlídá děti rodičům, kteří si tak budou moci bez problému zajít zahrát plážový volejbal či se třeba uvolnit při masáži," uvedla Ludmila Ministrová.

Ceny za vstup se od loňska nijak nemění

Lákadlem pro návštěvníky jistě bude i cena vstupného, která se od minulé sezony nijak nemění. „Děti do jednoho metru výšky mají vstup zdarma. Děti od 100 do 140 centimetrů zaplatí celodenní vstupné 30 korun a dospělí nad 140 centimetrů 70 korun. Od 16 hodin platí pro návštěvníky zlevněné vstupné za 20 a 50 korun," upřesnila Ludmila Ministrová.

Jako každý rok, tak i letos, přicházejí manželé Ministrovi s předprázdninovou akcí pro děti ze základních a mateřských škol z Pardubic a blízkého okolí.
„Od pondělí 18. do čtvrtka 28. června budou moci na Cihelnu zcela zdarma přijít školní kolektivy či děti ze školek v doprovodu svých učitelů. Zdarma budou moci rovněž využít také tobogany a skluzavky. Je ovšem pochopitelně potřeba, aby nás o své návštěvě školy a školky dopředu informovaly," uvedla Ludmila Ministrová.