Pardubické letiště stále rozšiřuje také své vedlejší aktivity.

Kromě pronájmu prostor mezinárodního letiště, například pro reklamu, nabízí své prostory k využití filmařům a fotografům.

KAMIONY NA LETIŠTI

Nedávno tu byly obletovanými hvězdami kamiony jedné pardubické společnosti, ale může se stát, že letiště v budoucnu využijí i filmoví producenti.

„Pro letiště jsou samozřejmě prvořadé služby související s leteckou dopravou, ale i takovéto doplňkové aktivity jsou pro nás z hlediska ekonomiky, ale také propagace, důležité,“ řekla Hana Šmejkalová, ředitelka letiště a místopředsedkyně společnosti East Bohemian Airport, která pardubické civilní letiště provozuje.

„Od listopadu jsme zařazeni do databáze East Bohemia Film Office, regionální filmové kanceláře, která spolupracuje s filmaři při vyhledávání zajímavých filmových lokalit s cílem přilákat je do východních Čech a prostřednictvím jejich snímků podpořit turistický ruch. Filmařům i fotografům máme určitě co nabídnout,“ dodala ředitelka.

PŘILÁKAJÍ FILMAŘE?

Regionální filmová kancelář byla založena při Destinační společnosti Východní Čechy.

Pardubický kraj se snaží do regionu nalákat již druhým rokem filmaře i pomocí pobídek.

Loni rozdělil mezi sedm filmových projektů, od dokumentů až po celovečerní film, milion korun, letos to je 700 tisíc korun.