Právě z Pardubic totiž pochází muž, který se během chvilky stal díky záchraně života malého chlapce místním miláčkem. Profesionální hasič Miloslav Vašák (na snímku) odjel do Itálie, aby si zde odpočinul.

Stále ve střehu

Ten mu však dlouho nevydržel. První jeho kroky po ubytování v Ravenně směřovaly do místního aquaparku v rezidenci v Casal Borsetti. Tou dobou tu byla i místní rodina s pětiletým chlapcem. Ten si chtěl zaplavat v jednom bazénku, ale po skoku do něj již nevyplaval. A začalo drama. Sled událostí posléze sám Miloslav Vašák popsal slovy: „V jedné části bazénu začala akce animátorů. Nechtěl jsem se plést, tak jsem zamířil na druhou část bazénu. Všiml jsem si dítěte v hloubce na dně právě druhé části bazénu,“ začal vyprávět svůj příběh pardubický hasič a dodal: „Jeden muž mi pomohl chlapce vytáhnout. S plavčíkem jsme chlapce resuscitovali asi dvacet minut. Po deseti minutách naskočil, stabilizovali jsme ho a udrželi při životě. To už na místě přistával vrtulník, který asi pětiletého chlapce transportoval do nemocnice.“ Po záchranné akci odvezla místní policie Miloslava Vašáka na jejich stanic, kde o celé věci podal vysvětlení.

Ilustrační foto.
Autobusové nádraží se letos nezruší

Poděkování i slzy

„Po návratu pak zachránci sám majitel aqua parku v slzách děkoval našemu příslušníkovi za okamžitou pomoc,“ řekla k činu svého kolegy mluvčí pardubických krajských hasičů Vendula Horáková. Majitel však nebyl sám, kdo Miloslavu Vašákovi děkoval.

„Poděkovat mi přišla i chlapcova maminka. Klučinu prý uvedli do umělého spánku a postupně ho probouzí. Zatím prý nezjistili žádné poškození mozku. Tak jsem moc rád,“ dodal zachránce z Pardubic.

Ilustrační foto.
Začaly žně. Kvůli suchu zemědělci očekávají propady