„Doprodej bude probíhat od 28. srpna do 4. září. Zájemci mohou volit mezi velkým a malým abonentním cyklem,“ uvedla včera Andrea Žeravíková z Komorní filharmonie Pardubice s tím, že abonentní vstupenky na šest nebo deset představení lze zakoupit pouze v kanceláři filharmonie v Domě hudby. Pátého září už bude zahájen prodej vstupenek na koncerty jednotlivě. 

Pardubickou komorní filharmonii si ročně poslechne kolem 50 tisíc lidí. Beznadějně jsou vyprodána zejména nedělní představení pro děti a rodiče. Při výběrů titulů pro nadcházející, 49. sezonu se vedení filharmonie nesoustředilo jen na jedno hlavní téma a zohlednili i životní jubilea skladatelů. Jedním z největších je letošní 300. výročí narození a 260. výročí úmrtí Jana Václava Stamice. Tento skladatel patří k prvním představitelům světového klasicismu, měl vztah k Pardubicím, působili zde jeho prarodiče i rodiče.

Před Vánocemi uvede filharmonie Stamicovu Jezdeckou symfonii. Dalším jubilantem sezony je Leopold Koželuh, od jehož úmrtí uplyne 200 let. Pardubičtí hudebníci ho připomenou v rámci projektu Češi ve Vídni. 

V oblíbeném cyklu Máme hosty, který je určen široké veřejnosti, se mohou posluchači těšit na vystoupení Ondřeje Gregora Brzobohatého a také Dana Bárty.