„Dva žáci a čtyři žákyně se zúčastnili třítýdenní stáže v rámci projektu EU – Leonardo da Vinci. Jejich pracovišti byly hotely Stadtkrug a Admira v německém městě Weiden. Praktikanti pracovali v kuchyni a v servisu. Připravovali studené i teplé pokrmy, zpracovávali suroviny k dalšímu použití, prostírali stoly, podávali nápoje i obsluhovali hosty. Začlenili se do kolektivu německých spolupracovníků a seznámili se s hotelovým provozem. Zlepšili se rovněž v německém jazyce a obohatili dosavadní slovní zásobu, zvláště v oblasti gastronomie," řekla našemu Deníku koordinátorka projektu Dana Hermanová.
Ve volném čase navštívili Mnichov
Ve volném čase pak pardubičtí studenti poznávali město Weiden, podnikli výlet do Regensburgu a nenechali si ujít ani Mnichov.
Praktikum by se nemohlo uskutečnit bez partnerské německé školy ve Wiesau. Pod taktovkou jejího odborného učitele Markuse Schultese se právě v této škole konal Den české kuchyně. „Pardubičtí žáci připravili pro zástupce německé školy a jejich hosty tradiční českou svíčkovou s knedlíkem, slepičí vývar s domácími nudlemi a vynikající koláčky s tvarohem i mákem. O tom, že všem velmi chutnalo, svědčily nejen úsměvy, ale také pozvání na příští rok," dodala Dana Hermanová.