Stezka povede od Chrudimky Labskou ulicí do revitalizovaných Tyršových sadů. Novinářům to po včerejším jednání rady města prozradil pardubický primátor Martin Charvát (ANO).

„Jako ideální se nám jeví prohloubení terénu do podchodné výšky, což by mělo být ve výsledku i nejjednodušší a nejlevnější řešení. Přesnou podobu plánované cesty bychom měli znát z kraje prázdnin," uvedla náměstkyně pardubického primátora Helena Dvořáčková (ANO).

Cesta by měla být z mlatu lemovaná trávníkem. Naváže na upravenou cestu, která vede od zdymadla po protipovodňovém valu Chrudimky.

Neopravená část

Revitalizaci parku Na Špici dokončila radnice loni v prosinci za 35,6 milionu korun.

Část parku za mostky však zůstala neopravená. Město jej snad dokončí v příštích letech. „Na park Na Špici byla před lety počítána částka až 100 milionů korun, ale jak se přerozdělovaly dotační peníze, projekt se krátil. Počítalo se s tím, že tato část parku přijde na řadu později," řekl náměstek pardubického primátora Jiří Rozinek (ČSSD).

Radnice připraví během roku koncepci zeleně, podle primátora by do ní mohla být zahrnutá i zbývající část parku Na Špici. Dodal však, že město má i další priority, parky v Polabinách a zeleň kolem Chrudimky. „Na revitalizaci jednotlivých ploch by město mohlo využít evropské dotace, podmínky jednotlivých titulů, ale ještě nejsou známé," uzavřel primátor.