Hradečtí si vystoupí v Rosicích. Je výluka
Vyprodaný zápas mezi Pardubicemi a Hradcem bude mít  pro hradecké příznivce jednu komplikaci. České dráhy pro ně sice z Hradce Králové vypraví posílený vlak, který bude mít navíc čtyři vagony určené pro fanoušky, jenže jeho cesta kvůli výluce skončí ve stanici Rosice nad Labem přibližně v čase 15:49 hodin. Hradečtí fanoušci tedy budou muset na stadion vyrazit odtud. Vzdálenost na stadion tak pro ně bude téměř dvakrát tak delší, než je obvyklá cesta přímo z hlavního nádraží. Fanoušky čekají přibližně tři kilometry chůze. Pro srovnání, je to zhruba stejná vzdálenost, kterou pěšky z nádraží musí fanoušci urazit v Hradci.

Derby mezi Pardubicemi a Hradcem se bohužel neobejde bez přísnějších bezpečnostních opatření. Nejinak tomu bude i v pátek 
v ČEZ Areně. U vchodu se pořadatelé zaměří zejména na dvě věci – alkoholem zmožené fanoušky a pyrotechniku. Ani jedno nesmí přes práh.

Pozor na alkohol

„Do arény nebude vpuštěn žádný fanoušek pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Pořadatelé budou ve spolupráci s policisty nekompromisní v dohledu na dodržování návštěvního řádu arény. Pro tento zápas bude opětovně platit zákaz vnášení nápojů do hlediště," upozorňuje dopředu mluvčí pardubického hokejového klubu Jan Hrabal.

Pardubický klub zároveň vyzývá hradecké fanoušky, aby na zápas přijeli s časovým předstihem. Důvodem budou nutná bezpečnostní opatření.

„Hradečtí příznivci budou mít před halou vyčleněn oddělený koridor ke vchodu do sektoru hostí. Kontroly při vstupu do ČEZ Areny budou velmi důkladné a časově náročnější. Hala bude otevřena šedesát minut před začátkem utkání," dodává Jan Hrabal.
Návštěvníci budou podrobeni i namátkovým osobním prohlídkám včetně zavazadel, která u sebe budou mít, se zaměřením na zakázané předměty a pyrotechniku.

Hlídají těžkooděnci

O veřejný pořádek se jako při každém derby bude starat policie. Těžkooděnci pojedou s hradeckými fanoušky už vlakem do Pardubic. Pořádkové jednotky státní i městské policie pak doprovodí hradecké příznivce od vlaku na stadion i zpět a zajišťovat budou i veřejný pořádek v okolí hokejového stadionu.

Návod: Jak fandit při dnešním hokejovém derby nekonfliktně

„Pyro není zločin…"
Oblíbený a nesmyslný pokřik některých fanoušků. Zde platí, že ani stokrát opakovaná lež se nestane pravdou. Pyrotechnika na stadion v žádném případě nepatří. Zakazuje ji provozní řád arény, zapalování čehokoliv v uzavřeném prostoru odporuje i zdravému rozumu.
Řešení: Nemusí snad hořet, aby byla atmosféra. Elegantní nápad v Pardubicích už byl – červené cyklistické blikačky v potemnělé hale udělají bezpečnou světelnou show.

Vulgarity k soupeři?
Pokřiky vulgárně urážející soupeře nebo fanoušky jsou široce rozšířené. Je samozřejmě na každém jednotlivci, jestli ze sebe bude dělat hlupáka opakováním bezduchých oplzlostí. Vše má ale i své meze. Pardubický pokřik „Smrt Hradci" už například balancuje na hraně zákona o podpoře a propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod skupiny osob nebo jednotlivce a policie ve vlastním zájmu doporučuje tuto hloupou mantru nepoužívat. Hradecké F.O.P. také není výkřik kdovíjaké geniality, ale zákon neporušuje.
Řešení: Co takhle investovat energii do podpory svého týmu?

Zahalené obličeje
Zejména hradecká specialita. Toto schovávání se do anonymity před odpovědností za vlastní blbost není ani výrazem hrdinství, ani vítanou aktivitou. Cestou na zápas jej zakazuje zákon a v hledišti i provozní řád arény a porušení znamená konec zábavy a odchod ven v doprovodu policie.
Řešení: Na bubáky si zkrátka hrajte doma a ne mezi lidmi.

Rvačky, potyčky

Po posledním zápase hradečtí chuligáni zakuklili a vyrazili takzvaně „lovit" šály mezi pardubické příznivce, kteří nešli pod ochranou policejního doprovodu a napadli a zranili policistu.
Řešení: Policie slibuje, že přitvrdí.