V zázemí školy se sešlo na dvě stě čtyřicet žáků ze základních škol tří krajů: Pardubického, Královéhradeckého a Vysočiny.

Žáci mohli změřit své síly v dovednosti v elektronice, programování i robotice.

„Je to jeden z nejlepších způsobů, jak žáky přilákat ke studiu technického oboru. Nechat je ještě na základní škole si všechno vyzkoušet a osahat," konstatoval Ladislav Štěpánek, ředitel Střední průmyslové školy elektrotechnické a Vyšší odborné školy Pardubice.
Jeden z úkolů dne například zněl sestavit svítící stromeček z hromady elektrosoučástek. Stromeček se musel vystřihnout z papíru, jeho osvětlení měly zajistit diody na desce.

„Zjednodušeně si změříme odpor rezistoru, nastrkáme do základní desky. K hodnotě odporu si musíme dojít výpočtem nebo jej změřit," uvedl patnáctiletý soutěžící Vojtěch Horák ze Základní školy Spořilov v Pardubicích.

Na dalším stanovišti zase ze stavebnice museli studenti sestavit robotické vozidlo, které mělo absolvovat cestu překážkovou dráhu a dojet zpět do cíle. Vyladit všechny zatáčky nebyla podle nárazů do zdí hračka, ale nadšení to závodníkům neubíralo.