Velké nádvoří zámku se otevřelo návštěvníkům, a to především milovníkům dobrého jídla a pití. Lidé zde měli možnost ochutnat a posoudit um kuchařů z celé České republiky, ale i ze zahraničí. A že to nebylo vůbec jednoduché! Dostala se jim totiž na výběr jídla netradiční, jež byla pochoutkou už za dob renesance, ale i nejnovější současné trendy.

„Návštěvníci tu mohou vidět pestrou škálu světových kuchyní, ale i tu domácí. Od španělské kuchyně přes japonské suši, indonéskou kuchyni, samozřejmě nechybí ani gril, hot dogy, burgery a zpít to mohou pivem. Máme tady pět minipivovarů, lokální pivovar U Vojtěchů a spoustu dalšího jídla a pití,“ Deníku řekl Tomáš Jirutka z Východočeského muzea v Pardubicích.

Čokofest v Pardubicích
VIDEO: V Ideonu to voní čokoládou. Pardubice přivítaly Čokoládový festival

Prodejci nabízeli smaženou, pečenou, sladkou i vegetariánskou kuchyni. Na své si tu přišli především milovníci masa, sladkých dezertů, ale i ti co chtěli ochutnat dobré pití. Lidé tak vybírali například z bramborových placek na peci, grilovaného masa, opečených klobás, hamburgerů, smažených bramborových lupínků, vařeného jídla, ochucených palačinek, čokolád, medoviny či několika druhů vín a piva. Nechyběl ani doprovodný program, jež nabízel například rodinám s dětmi tvořivé dílničky, kde se mohli zapojit do tvorby vlastních papírových výrobků a mnohého dalšího.

Burger festival v Pardubicích
VIDEO: Pštrosí, bizoní, ale i klasika. Burger festival dorazil do Pardubic

„Je těžké říci co nám zde nejvíce chutnalo. Je toho spousta, například támhlety sladké košíčky, ty jsou úplně úžasné, voní po ovoci, obsahují ovoce a jsou akorát sladké, no prostě mňamka,“ ohodnotili s úsměvem návštěvníci akce pan Kamil a Hana Navrátilovi z Hradce Králové.

Areál zámku nabídl i odpočinkové prostředí, jež umožnilo návštěvníkům klidné posezení při ochutnávce zdejších specialit.