Už v pondělí dopoledne by se parník Arnošt měl vrátit do svého přístavu v Pardubicích. Přesný datum první plavby zatím znám není, bude se čekat na povolení.

„Finišujeme s přípravou na novou sezonu, v sobotu a neděli budeme dělat poslední zkoušky. V pondělí mezi devátou a desátou hodinou ráno by pak měl Arnošt vyplout z Přelouče do Pardubic," sdělil Deníku ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán.

Chybí drobnosti

Poté bude potřeba dodělat ještě některé drobnosti. A pak už bude Arnošt jen čekat na povolení k vyplutí.
Dosud není jisté, kdy se vše stihne, každopádně vedení dopravního podniku počítá s tím, že loď vypluje už někdy v příštím týdnu.
„Zatím ale nedokážu říct, zda loď vypluje ve středu nebo v neděli. Každopádně ceny jízdenek zůstávají ve zhruba stejné výši, nechtěli jsme zdražovat. V plavbách jsou jen drobné změny," uvedl Tomáš Pelikán.

Trasy zůstávají tradiční – Brozany, Kunětice a Srnojedy. Základní jízdné do Brozan stojí 130 až 150 korun, do Srnojed se dá jet za 150 korun a do trasa do Kunětic stojí 200 korun. Zlevněné jízdné mohou využít děti od 3 do 15 let, senioři od 65 let a držitelé průkazu ZTP. K dispozici je i rodinné jízdné, které platí pro dva dospělé s jedním až třemi dětmi do 15 let. Pořídit ho lze od 300 do 450 korun.
Rezervace na plavby je nutná, minimální počet lidí pro uskutečnění plavby je 15 dospělých.
V plánu jsou také různé tematické akce. Nejbližší je 7. června ochutnávka vín s kapelou Medvědi.

Lukáš Dubský