„Opravy budou vzhledem k finanční náročnosti méně rozsáhlé, než město předpokládalo,“ řekl náměstek primátora Michal Koláček.

Areálu hrozilo uzavření, neboť nesplňuje požadavky hygieniků. Město jej ale přislíbilo opravit, a hygienici proto udělili výjimku. Náklady na opravy, které by odstranily havarijní stav areálu, vyměnily technologie úpravy vody a například zrekonstruovaly tělocvičny a zateplily budovy, Koláček předběžně odhadl nejméně na 150 milionů korun.

Ročně přes tři sta tisíc návštěvníků

„Město počítá, že si buď vezme úvěr, nebo převede areál na městskou společnost,“ uvedl Koláček. O rozsahu rekonstrukce město ještě nerozhodlo. V letošním roce nebo na začátku příštího roku chce mít město hotový projekt. „Opravy by se měly zahájit asi na začátku léta a trvat minimálně půl roku, spíše však osm měsíců. Během oprav by měl být areál uzavřen a omezení se budou patrně týkat také venkovní pláže,“ řekl Koláček.

Plavecký areál navštěvovalo v posledních čtyřech letech každoročně kolem 315 000 lidí. Ve špatném technickém stavu je zvláště kvůli velmi dlouhé době výstavby.

Začal se stavět v roce 1962, po několikerém přerušení byl dokončen o 27 let později, kdy již byly některé části stavby vzhledově i technicky zastaralé a sešlé.