Skvělá spolupráce

„Ráda spojuji příjemné věci s užitečnými a spolupráce s doktory Pardubické krajské nemocnice mi to plně umožňuje. Vytvářeli jsme projekty hlavně pro dětská oddělení, proto před tři čtvrtě rokem vznikl nápad vyzdobit chodby geriatrie malbami, které zaujmou a inspirují dospělého člověka," uvedla sympatická herečka.

Autorkou nástěnných maleb se stala výtvarnice Magda Veverková Hrnčířová.

Zajímavými fejetony doplnil obrázky spisovatel a novinář Benjamín Kuras, který se inspiroval tématy českých přísloví. „Jsem velmi potěšen, že se projekt zdařil a byl úspěšně dokončen. Potěšilo mne, že pomoc jde tentokrát seniorům. Vyspělá demokracie se pozná podle toho, jak se stát chová ke starším lidem," poznamenal primář Geriatrického centra Ivo Bureš.

Slavnostního předání se zúčastnili i dva pacienti 87letý Karel Weniger a 82letá Růžena Němcová.

„Jsem velmi mile překvapena. Obrázky na mne působí dobrým dojmem a texty vedou k zamyšlení. Pročítáme si je i s příbuznými, kteří za mnou přijedou na návštěvu," podotkla Růžena Němcová.

Chválou nešetřil ani Karel Weniger: „Díla jsou krásná. Nejvíce mne zaujala malba, která nese název Láska hory přenáší. Za zmínku určitě stojí spojení změnit přítelkyni na přítulkyni," šibalsky se pousmál.

Aneta Vazačová