Fotbalový klub dostane od magistrátu mimořádnou dotaci 1,2 milionu korun, protože klub musel v létě investovat více jak dva miliony do nejnutnější modernizace stadionu Pod Vinicí.
Je dobré, že se ve vedení radnice našlo dost těch, kteří to dokázali prosadit.
Zastupitel  z ČSSD Jakub Rychtecký to ale považuje za nebezpečný precedens.
Kdyby však více přemýšlel, musel by dojít k názoru, že to  dotace není! Klubu se totiž vrátily peníze, které by správně měla investovat radnice.

Jsme jediné krajské město, které nemá moderní fotbalový stadion. Stávající chátrá a jeho modernizace je v nedohlednu. Vymýšlejí se stále nové argumenty, které oddalují řešení tohoto problému.
Neustále se předhazuje, že ještě není územní plán (a kdy asi bude?), nejsou peníze (jak na co!) a naposledy jsme se dočetli, že je tam podle architekta (kterého?) málo místa.

Doposud tam totiž bylo místa dost. Co se týče peněz, nikdo nechce po městě, aby vyklopilo miliony naráz, lze stavět po etapách. Přiblížení hrací plochy ke stávající hlavní tribuně by jistě nestálo „majlant". Potom by se mohla zbourat malá tribuna a teprve pak postavit nová. Na to by si mohl magistrát i půjčit, určitě by ho to nezruinovalo. Za zbouranou malou tribunou by pak vzniklo místo pro parkoviště. Moderní fotbalový stadion Pardubice potřebují a zcela jistě by měl být při plánování dalších investic ve městě na špici pořadníku.
Pardubičtí jsou tři body za postupovým místem do první ligy. Nechci domyslet, co by se dělo, kdyby z pohledu města „nedej Bože" do té první ligy postoupili… (Miroslav Zavoral)