Některé prohřešky ale domluvou řešit nejsou. Hlídky dávají při této kontrole některým řidičům také dýchnout a líznout testeru na drogy, což odhalilo hned dva hříšníky. "První případ byl na silnici I/35 mezi Holicemi a Hradcem Králové, kdy 37letý řidič vozidla Škoda Octavia měl pozitivní test na amfetamin a kolegům ještě přiznal požití marihuany," informovala policejní mluvčí Markéta Janovská. Řidič navíc řídil bez řidičského průkazu, o který si po zákazu řízení nepožádal. Nyní mu tak zákaz hrozí znovu a kromě něho také pokuta ve výši 25 až 50 tisíc korun.

Zdroj: DENÍK/Lada Součková

Dalšího řidiče pod vlivem návykové látky kontrolovala hlídka mezi Holicemi a Vysokým Mýtem. Dvacetiletý řidič Citroenu měl pozitivní test na amfetamin. "A protože jeho 25letý spolujezdec nedokázal odůvodnit vstup do okresu Pardubice policisté ho „otočili“ zpět na území Orlickoústecka," doplnila Janovská.

Policejní hlídky kontrolovaly řidiče mezi okresy Chrudim a Pardubice.
REPORTÁŽ: Na hranicích okresu vás policie nejspíš nezastaví. Vyzkoušeli jsme to

Ale policisté se setkali i s jinými kuriozitami. Nejsnadnější a nejrychlejší kontrolu zažil jeden z řidičů na hranici Pardubického a Středočeského kraje. Jakmile policisté zahlédli těhotnou ženu, která trpěla porodními bolestmi, pustili auto mimo okres i bez písemného potvrzení.

ČERNÁ A BÍLÁ: Zabrzdí přísná uzávěra pandemii?

"Mezi další kuriozitu patřila kontrola podnapilého muže na pardubickém nádraží. Ten po nás chtěl radu, co má dělat, protože ho údajně propustili z vězení, ale jeho místo „doma“ už zabírá jiný pán. Kolegové mu poradili, aby vystřízlivěl a zašel do některého azylového domu," uvedla Janovská.