Bohdaneč není Praha, ale i tady mají problém s mosty. Ne ovšem o rozměru toho Libeňského. Statik zde ale přesto nařídil nepoužívat hned tři. Nejdená se ale o problém na hlavních silničních tazích a tak dopad na provoz bude minimální.

První z mostů je uzavřen ve směru na Živanice. První odbočení za městem směrem doprava do ulice Cihelna už pro auta není možné, řidiče však tolik neomezí. O několik desítek metrů dál totiž leží další odbočka na obec Dědek, kudy se poškozené místo objet dá.

Druhý z mostků je v lesním úseku na druhé straně u golfového hřiště. Zde místní komunikace překračuje v lese Opatovický kanál.

Třetí se nachází v blízkosti točny na výjezdu z Šípkovy ulice. Dlážděný mostek vedoucí na hráz Bohdanečského rybníka je už také jen pro pěší.

"Všechny tři zakázal používat statik, kvůli špatnému technickému stavu. Místa jsme dle toho rozhodnutí označili, další postup a případnou opravu ale už musí navrhnout město. Nejde o nijak frekventovaná místa, místní obyvatelé vědí, kudy to objet a dostupnost služeb či svoz odpadu je nadále možná," říká Josef Doležel, ředitel Služeb města Lázně Bohdaneč.

Ve většině případů může za uzavírku technický stav. Mostek u hráze je podemletý vodou, podobně na tom jsou zbývající dva. Most přes Opatovický kanál navíc podle strážníků zřejmě poškodila i auta.

"U golfového hřiště ten most není stavěný na auta, přesto se tamtudy někteří řidiči pouštěli, což mu samozřejmě nepřidalo. Podobné je to i s mostem u hráze, který také nemá sloužit autům. Betonové květináče, které tomu měly bránit, ale časem někdo odsunul z cesty," dodává vrchní strážník Petr Mikulenka. Strážníci teď budou dodržování zákazu vjezdů namátkově kontrolovat.

Předehra celé tragedie. Dav lidí obléhal odstavené vagony se slaninou. Dle kroniky se srocení lidu účastnilo na dva tisíce občanů, většinou žen.
Rabování vlaků v Pardubicích. Vojáci spustili palbu do lidí