Prodat městské pozemky pod budovou chátrajícího Interhotelu Labe a v jeho nejbližším okolí a doufat, že se s ním konečně začne něco pozitivního dít?
Tak přesně toto dilema museli řešit na svém úterním zasedání městští zastupitelé.

U tohoto bodu však navíc byl ještě jeden podstatný háček. „Hotel nám dva roky neplatí za nájemné," konstatoval náměstek pardubické primátorky Martin Bílek ze Sdružení pro Pardubice.
„Pokud nám někdo dluží, tak by to měl nejprve zaplatit. Rozhodně bychom mu v tuto chvíli ještě neměli něco prodávat," ohradil se důrazně zastupitel z koaliční ČSSD Aleš Vavřička. „Navíc smlouva je podepsána do roku 2042. Měla by nám přinést 24 milionů korun a my bychom se nyní zbavovali pozemku za 2,5 milionu korun. To mi nepřijde tak úplně košer," upozornil.

„Pokud bychom prodej neschválili, mělo by následovat podání žaloby na úhradu nájmu. Jen za soudní poplatky ale vydáme zhruba 150 tisíc korun," reagoval náměstek primátorky Martin Bílek.
„Cena za prodej byla stanovena na 1760 korun za metr čtvereční, což je zhruba poloviční oproti té, jakou určuje cenová mapa," upřesnil předseda pozemkové komise města Václav Stříteský.

Zastupitelé nakonec návrh předložený náměstkem Bílkem neodsouhlasili. Tomu se navíc „zadařilo" při dalším hlasování, když byl jako jediný ze zastupitelů proti návrhu, jehož byl sám předkladatelem. Tento hodně nestandardní krok vzbudil u řady zastupitelů úsměvy. V případě primátorky Štěpánky Fraňkové to ale byl spíše překvapený, tázavý pohled…