Velký balík se složeným polohovacím křeslem našel muž před Vánoci na silnici u Chvaletic. O zvláštním nálezu informoval strážníky, že tenhle balík by majitel mohl určitě hledat. Nemýlil se.

Strážníkům se po mnoha telefonátech a emailech nepodařilo dle čárového kódu zjistit od dodavatele žádné bližší údaje o koncové prodejně nebo kupujícím.

"Zprávu o nálezu jsme proto umístili na naše webové stránky, ale záměrně bez podrobnějších detailů, aby ji poznal pravý vlastník. Ten ji tam majitel sice nehledal, ale náhodou zaslechl, jak si o ní povídají jiní. A tak se dostavil na služebnu městské policie. I když aktualita zcela cíleně neobsahovala žádné podrobné údaje o nábytku či bedně, tedy ani o jaký typ nábytku šlo, muž velmi přesně popsal, co a kde ztratil z vozíku za autem a kde a za kolik křeslo koupil, což byl schopen i doložit. Nebylo tedy pochyb, že nalezené křeslo patří tomuto muži. Kromě křesla si muž odnesl ze služebny i kontakt na nálezce, aby se s ním vyrovnal a poděkoval mu," popsala vrchní strážník chvaletické městské policie Aneta Hámorská.