Nehodou a uzavřenou silnicí I/35 skončila ve čtvrtek jízda dvou nákladních automobilů u Jaroslavi na Holicku. Řidič automobilu, který za sebou táhl druhý vůz, ztratil nad řízením soupravy vládu a došlo k nehodě.

"Automobily skončily na boku. Nehoda se obešla bez zranění, silnice však v úseku Vysoká u Holic a Jaroslav bude neprůjezdná. Policisté na místě budou odklánět provoz," uvedla mluvčí pardubick policie Eva Maturová.

Na místě zasahují také hasiči, z kamionu totiž unikají provozní kapaliny. Přečerpat se z nich bude muset i palivo. Silnlice tak bude uzavřena zřejmě delší dobu, než se podaří nákladní vozidla odstranit.

V centru Pardubic bez světel

Další dopravní problém má i krajské město. V centru Pardubic nejsou v provozu semafory na jedné z nejrušnějších silnic. Bez světelné signalizace se zde ocitly křižovatky na Masarykově náměstí s třídou Míru a Palackého. Na Palackého třídě pak nefunguje světelná signalizace i pod lávkou a dále na křižovatce s ulicí K Polabinám. Podle reakcí čtenářů za to s největší pravděpodobností může porucha rozvaděče, komentoval to Filip Majerík. Výpadky proudu měly postihnout zejména centrum města.