V sobotu se uskuteční už čtvrtý ročník Čeperské jízdy s bikerskou mší.
Akce začne od 10 hodin před obecním úřadem v Čeperce, odkud se vyrazí po krásách okolních obcí.
„Účast minimálně stovky motorkářů v každém z minulých ročníků nás vybízí, aby následující ročník byl opět atraktivní. Letos chceme oslovit i širokou veřejnost. Těšit se může na krásné stroje jedné stopy od poloviny minulého století do současnosti, ale také na zajímavý kulturní program a doprovodné akce včetně ukázky Moto trial show mistra České republiky Pavla Balaše," říká hlavní organizátor sobotní Čeperské jízdy Zdeněk Němeček.

Bikerská mše svatá

Kolona motocyklů vyrazí z Čeperky a projede Hrobice, Srch, Hrádek, Dolany, Staré Ždánice, Libišany, Pohřebačku a Opatovice nad Labem.
V pravé poledne se uskuteční v kostele svatého Vavřince v Opatovicích nad Labem Bikerská mše svatá, kterou bude sloužit opatovický farář Pawel Nowatkowski.
„Při mši svaté budeme vyprošovat Boží pomoc a požehnaní pro všechny motorkáře na novou sezonu a zavzpomínáme na zemřelé motorkáře. Pak se na parkovišti odehraje požehnaní všem shromážděným a jejich motorkám," uvádí farář Pawel Nowatkowski.

Poté bude jízda pokračovat obcemi Vysoká nad Labem, Bukovina nad Labem, Dříteč, Němčice, Ráby, Brozany, Staré Hradiště, Ohrazenice, Lázně Bohdaneč, Bukovka, Rohovládova Bělá, Pravy, Dobřenice, Rohoznice, Lhota pod Libčany, Urbanice, Praskačka, Sedlice, Libišany, Podůlšany zpět do Čeperky, kde se bude pokračovat od 15 hodin kulturním programem. Ten se odehraje ve Sportovním areálu v Čeperce.

Bahenní zápasy

Ve 20 hodin se mohou návštěvníci těšit na bohatou tombolu. Dospělé jistě zaujmou večerní bahenní zápasy. Akce vyvrcholí půlnočním striptýzem.