Těžká konkurence

V těžké konkurenci 35 soutěžících nakonec získala cenný triumf. A to přesto, že k tomu málem nedošlo. Chvíli to totiž vypadalo, že se soutěže se svou modelkou Natálií Vymětalovou vůbec nezúčastní.

„Zůstaly jsme stát v Praze v koloně a málem jsme akci nestihly. Přijely jsme na poslední chvíli a byly z toho trochu nervózní. Hned jsem začala líčit Natálii na předem dané téma zlatá dvacátá léta minulého století," vysvětlovala Michala Kašparová.

„Mou inspirací byly hlavně dobové fotografie slavných hvězd, mezi které patřily například Adina Mandlová či Marlene Dietrich," nechala se slyšet pardubická vizážistka.

„Některé účastnice soutěže si přivezly s sebou vlastního kadeřníka či stylistu, my jsme všechno zvládly samy," svěřila se Michala Kašparová.

„Téma mě bavilo, nepřišlo mi na něm nic těžkého. S Natálií jsme si soutěž chtěly hlavně užít, a tak jsme se zbytečně nestresovaly s tím, jak dopadneme. Vždyť na takové akci jsem byla úplně poprvé," přiznala pro Deník.

Milé překvapení

„Moc jsme si nevěřily, že bychom na mistrovství republiky nějak výrazně uspěly. O to větší pak bylo naše překvapení, když jsme zjistily, že jsme zvítězily," nechala se slyšet Michala Kašparová.

„Dobové oblečení jsme sehnala u sebe v šatníku. Zvolily jsme šaty, které jsem si pořizovala na ples. K tomu jsme vybraly boty a šperky od mamky, rukavičky, aby to šlo všechno krásně dohromady," usmívala se šťastná vítězka, která se snažila modelce zdůraznit hlavně hluboké oči a tmavé rty. Naopak vůbec nepoužila tvářenky, které v té době nebyly v kurzu.

Vítězství na mistrovství republiky Michalu povzbudilo v tom, že se hned vzápětí zúčastnila ještě mistrovství Evropy v německém Mnichově, kde hájila barvy České republiky. „Dala jsem si cíl skončit do pátého místa, a to se nakonec podařilo," radovala se pardubická vizážistka.

Zvolila zlaté šaty

„Téma bylo stejné jako při mistrovství republiky. V Mnichově jsem se ale už přece jen rozjela trochu víc. Pro modelku jsem půjčila šaty ze svatebního salonu. Vybrala jsem zlaté, aby zářila. Líčení jsem víceméně nechala původní," podotkla Michala Kašparová, jež uspěla ve vybrané společnosti prvotřídních soupeřek.

„Bylo zajímavé sledovat, jak se s tímto úkolem poperou například reprezentantky Německa, Slovenska, Řecka, Polska, Španělska, Rumunska, Švýcarska či Turek," pokračovala mladá dáma, které úspěch v soutěžích dodal sebevědomí k otevření vlastního studia v Pardubicích.

„Nikdy jsem si nemyslela, že se tímto oborem budu profesionálně zabývat. Na střední škole jsem líčila kamarádky, když měly jít na rande. Ty si výsledek většinou pochvalovaly," pravila původní profesí zdravotní sestra.

„Když jsem přemýšlela, jestli se vydám tímto směrem, našla jsem si na internetu nejlepší školu, která se líčením zabývá. Absolvovala jsem zde týdenní kurz a ten mi dal potřebné základy. Po něm jsem získala práci vedoucí parfumerie, ale odtud jsem odešla a rozhodla se, že si zkusím založit vlastní studio, které je zaměřeno na kompletní líčení a nehtový design," upřesnila Michala Kašparová.

Obhájí svůj titul?

Ta má v příštím roce v plánu opět se zúčastnit otevřeného mistrovství republiky v make-upu, kde má šanci obhájit svůj letošní titul.

„Uvidíme, co dalšího mě ještě čeká. Je pravdou, že takové akce dají člověku neocenitelné zkušenosti," uzavřela aktuální mistryně České republiky v make-upu. (td)