„Sportu se v dnešním světě oprávněně přikládá stále větší důležitost. Žijeme hekticky, ve stresu, život si zpohodlňujeme moderními vymoženostmi, aktivní pohyb mnohdy měníme za sledování sportovních televizních kanálů. Naštěstí je celá řada těch, kteří pochopili, že sport, kromě jiného, pozitivně ovlivňuje naše zdraví, zlepšuje náladu a upevňuje přátelské vztahy.

Pardubice vždy byly městem sportu a díky našim oceněným sportovcům má krajská metropole dobré vyhlídky i do budoucna. Mezi úspěšnými sportovci je řada mistrů ČR, uspěchy slaví naši sportovci i na ME či MS. Sledujeme úspěchy mladých i dospělých basketbalistů, veslařů, kanoistů, atletů, plochodrážních jezdců, dařilo se orientačním běžcům i rádiovým.

Musím poděkovat touto cestou všem trenérům úspěšných sportovců a jim samotným vyslovuji nesmírný obdiv za jejich pevnou vůli, vytrvalost a hlavně tréninkovou dřinu. Věřím, že jejich smysl pro fair play ve sportu si dokáží přenést i do každodenního života. Budou tak pro nás všechny, kteří s hořkým úsměvem často sledujeme, jak se z běžného života vytrácí, příkladem, že poctivost a tvrdá práce se vyplácí…