„Po dosti emocionální diskuzi nebyl přijat návrh na zrušení usnesení z roku 2006, v němž se hovořilo o tom, že bude na třídě Míru vybudována pěší zóna bez městské hromadné hromady,“ informovali Deník členové Klubu zastupitelů ODS. Pro zrušení tohoto usnesení bylo třeba dvaceti hlasů. Ve výsledku ho však odsouhlasilo pouhých devatenáct zastupitelů.

„Bohužel zastupitelům na jednání nebyly předloženy důležité podklady pro jejich rozhodování, jako například ekonomický rozbor jak investičních, tak provozních nákladů v následujících letech či harmonogram přestavby třídy Míru s ohledem na možnost čerpat prostředky Integrovaných plánů rozvoje města, tedy na reálnost použití prostředků Evropské unie na tuto akci,“ konstatovali zastupitelé ODS.

Zastupitelé prý nebyli seznámeni ani se základními podmínkami souvisejícími s dopravní obsluhou nemovitostí na třídě Míru, provozními podmínkami ve Sladkovského ulici, provozem cyklistů na pěší zóně a podobně.

Proto členové klubu ODS požádali Radu města Pardubic o opětovné zařazení bodu „Rekonstrukce třídy Míru“ na jednání zastupitelstva. To se uskuteční v úterý 24. ledna.

Současně zastupitelé ODS zažádali o předložení dostatečných podkladů k této problematice.
„Touto žádostí o opětovné důkladné projednání celé problematiky nepředjímáme naše hlasování o této záležitosti, ale chceme, aby všichni zastupitelé měli dostatek podkladů pro své rozhodování,“ uvedli zastupitelé ODS.

„Věříme, že zastupitelstvo města přijme takové rozhodnutí, které bude prospěšné městu i jeho občanům,“ dodali členové ODS.

(iko)