Na její původní místo se přesune kancelář obecního úřadu, která nyní sídlí v té samé budově. Funguje však ve velmi skromných podmínkách v prostoru, který sdílí s knihovnou. Účetní se starostou nově budou mít samostatnou místnost, knihovna zůstane na svém dosavadním místě. „Ve stávajícím obecním úřadě zůstane knihovna a volně přístupný internet pro důchodce,“ potvrdil Sehnoutek.

Drobná rekonstrukce

Prostor, do něhož se má prodejna přestěhovat, potřebuje drobné rekonstrukce. Kromě zavedení bezpečnostně požárního opatření, kdy budou například nainstalovány nové protipožární dveře, se bude muset rekonstruovat také elektřina.

„Prodejna byla postavena v akci Z přibližně v roce 1974, takže elektrické rozvody nevyhovují dnešním standardům, kdy je potřeba několik mrazáků a lednic,“ připomněl starosta. Rekonstrukce by neměla vyjít na více než 150 tisíc korun. Vedení města ji pravděpodobně zaplatí z dotace krajského úřadu.

„Jakmile nám hygiena dá souhlasné stanovisko a hasiči potvrdí požárně bezpečnostní řešení, začneme na tom pracovat,“ upřesnil starosta s tím, že vše by mělo být hotové do léta.

„Důležité je především to, že se daří obchod v obci udržet, protože nákupní možnosti v nedalekých Pardubicích jsou velké,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Časem chce vedení obce na budově udělat nástavbu, v níž bude sportovní sál, který by sloužil také jako zasedací místnost. Tuto funkci nyní splňuje zrekonstruovaná hospoda, obci ale prostory přestávají stačit. 

Ilustrační foto.
Vybrali zhotovitele pavilonu psychiatrie