O víkendu se v Praze – Tróji konal již 24. ročník raftových závodů. Tuto soutěž pořádal HZS hlavního města Prahy spolu s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK Praha, která zajišťovala odborné rozhodčí a připravuje ty pravé záludnosti na trati.

"Na cvičném kanálu v Troji se před závodem uskutečnila teoretická příprava v podobě ovládání raftu, druhy záchrany, první pomoci i hydrologie. Následoval praktický výcvik, a to zejména řešení krizových situací, záchrany tonoucích se osob, i základy splutí osob v divoké vodě.Sobota už patřila závodům – na raftových člunech se soutěžilo v kategorii R4 (čtyřčlenná posádka) a v kategorii R6 (šestičlenná posádka)," uvedla mluvčí krajských porfesionálních hasičů Vendula Horáková. 

Tak jako každý rok reprezentovali HZS Pardubického kraje na této soutěži profesionální hasiči z Pardubic, ale i družstvo hasičů z Ústí nad Orlicí a Svitav.

"Náročná trať a setkání těch nejlepších vodáků z řad hasičů – tak by se dal charakterizovat letošní již 24. ročník. Sportovní den si nejvíce užili vítězové závodů. Stříbrní skončili v kategorii R 4 hasiči z Pardubic, hasiči z Ústí nad Orlicí skončili na 7. místě a svitavští hasiči obsadili 9. místo. V kategorii R 6 skončili na 4. místě hasiči z územního odboru Ústí nad Orlicí a 5. místo obsadili hasiči ze stanice Pardubice. Gratulujeme," dodala mluvčí.