Na návštěvníky čeká zdarma v areálu poblíž pardubického skateparku u hlavního nádraží pohádkový příběh Sedmero krkavců.

„Scénář vychází z klasické pohádky Boženy Němcové. Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka," nechal se slyšet provozovatel letního kina Tomáš Drechsler.

Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky. Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů.

Vánoce v „letňáku"

Zítra na diváky Pardubického letního kina Pernštejn čeká mírné ochlazení v podobě snímku Křídla Vánoc. Promítání začíná zdarma od 21 hodin v areálu u skateparku.

„Většina příběhu se odehrává v nákupním centru v období Vánoc. Divák sleduje osudy několika lidí, které se vzájemně proplétají," nastínil děj provozovatel letního kina Tomáš Drechsler. (mm)