Novou podobu tady dostává ulice Rokycanova. „Koná se zde výstavba, respektive obnova kanalizačního a vodovodního řadu. V této chvíli je kvůli tomu částečně uzavřena i ulice Na Spravedlnosti. Obnova sítí předchází kompletní rekonstrukci povrchu jak vozovky, tak chodníků v ulici Rokycanova směrem k poliklinice," uvedla Alena Chuchlíková, vedoucí odboru investic, dopravy a životního prostředí pátého městského obvodu.

Uzavírka ulice Na Spravedlnosti potrvá do 16. července. Poté bude kompletně uzavřena ulice Rokycanova. Příjezd k poliklinice zůstane zachován po pozemcích dnes již zbourané Mototechny. Po této úpravě by ulice vedoucí od „myší díry" k policejní stanici měla místo dlažebních kostek dostat novou vozovku, chodníky, a také parkovací stání.

Nového chodníku se na pardubické Višňovce dočká rovněž Benešovo náměstí. „Rekonstrukce se týká pravé strany ulice v úseku od bývalých jeslí až po ulici S. K. Neumanna. Dojde k narovnání obrubníků do vozovky i zahrádkových obrubníků. Povrch chodníku bude nově tvořen zámkovou dlažbou," sdělila Alena Chuchlíková. Práce započaly v úterý. Podle plánu by měly být skončeny maximálně do osmi týdnů.