Práci by v něm mohlo najít několik set lidí.

K čemu konkrétně bude areál sloužit, zatím není jasné.
Firma z Bohdanče se věnuje recyklaci plastů, z nichž vyrábí dlažbu, obrubníky, plotové dílce a prvky pro stavebnictví. Do Rosic ale svou výrobu přenést nehodlá. „Zatím zjišťujeme, co by tam bylo možné provozovat. Územní plán počítá s drobnou výrobou nebo logistikou. Je také možné, že bychom areál nebo jeho část pronajali jiným firmám," řekl generální ředitel společnosti Jan Mec.

Transform v Rosicích vlastní asi 11 hektarů pozemků vedle železničního nádraží, na nichž stojí velký počet menších budov. Dříve areál patřil podniku Prefa Rosice nad Labem. Nyní si některé objekty pronajímají různé firmy zejména pro skladování materiálu. V budoucnu by mělo 16 z nich zmizet a na jejich místě by vyrostly dvě velké haly, které by obsahovaly i administrativní části.

Začít stavět by se mělo prý již letos

Podle žádosti o posouzení vlivů záměru na životní prostředí EIA by se mělo začít stavět již letos, dokončení se předpokládá v roce 2014.

Počet lidí záleží též na využití hal

Společnost Transform Lázně Bohdaneč má v současnosti 120 zaměstnanců. Podle Jana Mece by v novém areálu v Rosicích mohlo pracovat až 400 lidí. Jejich počet však záleží na využití hal, skladování a logistika si vystačí s méně lidmi než výroba či montáž. (NikP, čtk)