„Toto obvinění odmítám v plné šíři,“ uvedla ředitelka LDN Jana Tomšů. „To, že se tato informace nezakládá na pravdě, se dá snadno prokázat. Potom bude muset nést pan Kašpar odpovědnost za to, co rozpoutal. Případ necháme prošetřit a pak zvážíme, zda se nebudeme proti jeho tvrzením bránit soudně. Tyto výroky pokládáme za pošpinění našeho dobrého jména,“ dodala Jana Tomšů.

„Celou situaci absolutně nechápu. Vždycky jsme spolu vycházeli přátelsky. O tomto problému však se mnou nehovořil, jen to rozkřikoval všude kolem sebe. Nyní zůstává v pracovní neschopnosti, ale je stále naším zaměstnancem. Výpověď dosud nepodal,“ řekla ředitelka LDN.
Stížnost Stanislava Kašpara už nyní prověřuje i zřizovatel LDN – Pardubický kraj.

„Pana Kašpara jsme vyzvali, aby nám umožnil nahlédnout do jeho zdravotní dokumentace. Je na něm, kdy přijde a udělí nám souhlas,“ sdělila radní Pardubického kraje Markéta Tauberová. „S paní ředitelkou jsme o stížnosti hovořili a na naší dnešní společné schůzce v tom budeme pokračovat. Ale informovali jsme se i na hygieně. Zde žádné zprávy o tom, že by se v LDN Rybitví šířily nějaké choroby či infekce, nemají,“ doplnila krajská radní.