Budou se konat již tento čtvrtek a pátek a poté ve stejné dny i příští týden. Odběry jsou opět zaměřeny na nábor nových dárců krve.

Dárky každému

„Pro každého dárce budou připraveny věcné dárky od partnerů této akce, mimo jiných vstupenky na ligové utkání pardubických basketbalistů či ručně vyráběné dárky od dětí ze Základní a Praktické školy Svítání. Jeden vylosovaný prvodárce se navíc může těšit na romantickou večeři pro dva," řekl našemu Deníku mluvčí pardubické nemocnice Dušan Korel.
Každý zájemce starší 18 let může svátek svatého Valentýna oslavit předáním cenného daru, kterým může přispět k záchraně lidských životů. Má k tomu na transfuzním oddělení Pardubické krajské nemocnice hned čtyři možnosti, které jsou zároveň zaměřeny   na nábor nových dárců.

Od 7 do 11 hodin

„Valentýnské odběry krve začnou ve čtvrtek 14. února a budou pokračovat v pátek 15. února. Dalšími termíny jsou čtvrtek 21. února a pátek 22. února. Konat se budou vždy od 7.00 do 11.00 hodin na transfuzním oddělení Pardubické krajské nemocnice," upřesnil Dušan Korel.
Valentýnské odběry krve v pardubické nemocnici měly svoji premiéru v loňském roce. V průběhu čtyř dnů tehdy přišlo celkem 261 dárců, mezi kterými bylo také šedesát prvodárců!

Také „baskeťáci"

Letošní Valentýnské odběry krve se rozhodl podpořit i basketbalový klub BK JIP Pardubice. Jeho zástupci se také sami zařadí mezí dárce.
„Pardubičtí basketbalisté připravili dárky pro každého, kdo ve zmíněných dnech přijde na transfuzní oddělení nemocnice darovat krev. Všichni si odnesou dvě vstupenky na domácí utkání pardubického týmu v Mattoni NBL a navíc klubové suvenýry," dodal mluvčí nemocnice. Drobné pozornosti pro prvodárce si však přichystali i další partneři této důležité akce.
Na závěr Valentýnských odběrů budou všichni prvodárci zařazeni do slosování. Jeden z nich se poté může těšit na romantickou večeři pro dva.