Společnost AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o., Rumunská 1, 120 00 Praha 2 předložila kraji oznámení, které hodnotí vlivy záměru „Modernizace spalovny průmyslových odpadů, provozovna Pardubice“ na životní prostředí a veřejné zdraví.

Krajský úřad Pardubického kraje zahájil zjišťovací řízení podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v úplném znění. Do oznámení lze nahlédnout v úřední hodiny na obecních úřadech v Rybitví, Srnojedech a Černé u Bohdanče, Městském úřadu Lázně Bohdaneč, Úřadu městského obvodu Pardubice VI, Úřadu městského obvodu Pardubice VII, Magistrátu města Pardubic a Krajském úřadu Pardubického kraje. Do textové části oznámení lze také nahlédnout v Informačním systému EIA na internetových stránkách CENIA (http://www.cenia.cz) a na stránkách ministerstva životního prostředí (http://www.env.cz/EIA), oznámení je uloženo pod kódem PAK 280.

Informace o zahájení zjišťovacího řízení je uvedena i na úřední desce Pardubického kraje, viz internetové stránky Pardubického kraje (www.pardubickykraj.cz). K předloženému oznámení může každý zaslat své písemné vyjádření Krajskému úřadu Pardubického kraje, odboru životního prostředí a zemědělství, a to do 30. srpna.