Jako typický příklad z posledního týdne uvedli dennodenní starosti s 49letým bezdomovcem.

"Tři dny a sedm případů, kdy k němu strážníci vyjížděli. Se svým souborem vážných kožních a jiných chorob sedává po lavičkách, případně leží pod nimi na zemi nebo pohoršuje obyvatele města se spuštěnými kalhotami. Během noci ze středy na čtvrtek k němu pak strážníci vyjížděli hned třikrát. Poprvé jej našli v křečích na zemi. Mohla za ně neléčená choroba v kombinaci s alkoholem. Záchranná služba jej převezla k vyšetření do nemocnice. Tam byl vyšetřen, ošetřen a propuštěn. Jenže areál nemocnice se mu opustit nechtělo a tak jej hlídka musela ještě dvakrát přijet vykázat," uvedl mluvčí Městské policie Pardubice Jiří Sejkora. 

Další zážitek z podobné kategorie měli jeho kolegové ve středu na jedné z pardubických ubytoven, odkud museli vystěhovat nájemníka. Ten tak totiž odmítal učinit dobrovolně.

"Z pokoje, který 41letý muž pojal za svůj, se linuly pachy obvykle přítomné v okolí skládky komunálního odpadu v prudkém létě. Co nos strážníkům napověděl už na chodbě, bohužel vzápětí potvrdily také oči. Už na prahu pokoje se dalo konstatovat, že i v rozvojových oblastech jsou chlévy, kde to vypadá a voní lépe," poznamenal Sejkora mimo jiné. 

Muž měl podle jeho slov 3,25 promile, skončil na záchytce.