Již v několika případech se totiž za poslední dobu do tamních rodinných domků dostali zloději. A to v noci, když jejich majitelé uvnitř spali! Podle informací Pardubického deníku si lupiči odnesli zejména peníze a zlato.

„Tyto případy jsme zde skutečně zaznamenali. Dokonce jsme všechny občany, kteří mají předplacenou naši informační službu sms, informovali právě pomocí mobilních telefonů o celé skutečnosti, a také o tom, aby si co nejvíce zabezpečili svůj majetek," potvrdila Deníku Jana Svědíková z obecního úřadu.

Celý případ má nádech thrilleru, už proto, že zloději klidně vlezou do domu, ve kterém spí jeho majitelé. „Zloději navrtali zámky či rámy vstupních dveří, a tak se dostali dovnitř. Dům vykradli a odešli. Přesně věděli, kde se v tu dobu majitelé nachází a zda spí. Dokonce se tady proslýchá, že jsou vybaveni nějakou termokamerou s termovizí," řekl našemu Deníku jeden z obyvatelů obce.

Tento trestný čin nám potvrdila také policie. „Skutečně pátráme po pachatelích, kteří  během noci vykradli dva rodinné domky v Srchu. Odnesli si peníze a zlato v celkové hodnotě 130 tisíc korun," potvrdila nám tisková mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Podle našich informací se může jednat o organizovanou skupinu zlodějů, která ovšem operuje s rozsahem daleko větším než jen v Srchu.
„Naši kriminalisté spolupracují s kolegy i mimo Pardubicko. K obdobným případům totiž dochází také na jiných místech v republice," dodala Eva Maturová.